Фланелката, с която Неделев заби гола от центъра - на търг (СНИМКИ)

Благородна инициатива подеха феновете на Ботев в помощ на 4-годишната Ева Чолакова от Асеновград. Те пускат на търг две фланелки на звезди от представителния тим на Ботев. Едната от тях е особено ценна – с нея Тодор Неделев вкара уникалния си гол от центъра в дербито с Локо на Лаута във вторник, спечелено от жълто-черните с 2:0. Фланелката е размер М. Другата е на един от щатните голмайстори в отбора на жълто-черните - Стивън Петков, и е в размер XL.

Парите, събрани от тениските, ще отидат за малката Ева. Припомняме, че момиченцето страда от Сарком на Юинг - злокачествен тумор. За извършване на химио- и лъчетерапия в Университетската болница в Хайделберг, Германия, са нужни 50 000 евро. Средствата са непосилни за семейството й.

„В момента детенцето е на морфин и на системи, не може да се храни самичка заради големите болки. Нека й помогнем да се оправи”, приканват феновете на Ботев. Тяхната идея е търгът да продължи поне 5 дни, като във Фейсбук групата „Ботевист Завинаги 1912” вече се появиха първите наддавания.