Фиорентина кръщава базата си "Давиде Астори"

снимка: twitter.com

Фиорентина продължава да отдава почит на починалия си капитан Давиде Астори. 31-годишният бранител си отиде от този свят преди около месец, когато почина в съня си преди мача на "Ла Виола" с Удинезе. Смъртта му разтресе целия футболен свят, а флорентинците не спират да му се отблагодаряват дори посмъртно.

Ръководството на клуба е подало молба в общината на Флоренция, с която желае тренировъчната база на тима да се преименува на името на Давиде Астори. Тъй като базата е общинска собственост, то от "Ла Виола" се нуждаеха от специално разрешение от местната управа. То е дошло изключително лесно и с единодушно съгласие съоръжението близо до стадион "Артемио Франк" вече ще се казва "Чентро Спортиво Давиде Астори".

"Този избор бе колкото гористен, толкова и лесен. Съобразили сме се с желанието на Фиорентина и семейството на Давиде. Да напишем името му на тренировъчния център е най-малкото, защото то вече е изписано на сърцата на всички флорентинци. Ще ви съобщим допълнително на коя дата ще се случи тази церемония", съобщават от общината във Флоренция.