Финалът за баскет Купата на България - в Панагюрище

Финалът за баскетболната "Купа на България" ще се играе в китната зала "Арена Асарел" в Панагюрище. Това беше решено на Управителен съвет на Българската федерация по баскетбол. Заключителният мач за трофея ще се проведе на 2 март.

Сега домакинът беше определен предварително, защото при избора на Велико Търново в последната надпревара имаше напрежение.

Форматът на надпреварата се запазва с единствената разлика, че няма да участват тимове от "А група". Имат право да се включат първите осем отбора от НБЛ спрямо класирането от миналия сезон. От Черно море обаче са отказали участие в надпреварата, сподели пред BGbasket.com президентът на БФБ Георги Глушков.

Заявките могат да бъдат подадени до понеделник, 10 декември, а жребият ще се тегли на следващия ден. Той няма да бъде дирижиран.

Четвъртфиналите ще се играят на 27 декември и 16 януари, като датите бяха променени днес заради участието на Балкан и Левски Лукойл във "ФИБА Къп". Заради мачовете за Купата 12-ият кръг от НБЛ ще бъде изместен за 30 декемвр. Полуфиналите също са на разменено гостуване.