Финалът във формула 1: Затишие пред пясъчна буря

снимка: БГНЕС/EPA

Сезонът във Формула 1 ще завърши с много горещ финал! Пилотите на "Мерцедес" Нико Розберг и Люис Хамилтън излизат на "Яс Марина" в Абу Даби в спор за титлата в последното състезание. Нико води с 11 точки, но победата на Хамилтън в Бразилия показа, че той не се е предал. Световният шампион ще направи нов опит да вдигне трофея за четвърти път в свята кариера на 27 ноември.

В пустинното трасе на Абу Даби Нико ще се нуждае от минимум трето място, за да вдигне за пръв път в своята кариера титлата във Формула 1.

Люис пък опитва всичко преди старта за голямата награда на Абу Даби. Сваля картите и опитва психологически да спечели битката.

"Нико върши само това, което трябва прави. От началото до края не рискува и гледа само да завърши. Перфектен е в това да кара, но само до там", каза Хамилтън.

Всичко обаче около двамата изглежда много спокойно, за сметка на началото на сезона когато се бяха хванали за гушите и не си говореха. Но може би това е само затишие пред пясъчната буря в Абу Даби. Розберг сега си почива в Монако заедно със своята съпруга Вивиан и дъщеря си Алиа.