Fibank ще продължи да бъде основен спонсор леката атлетика

снимка: fibank.bg

Fibank (Първа инвестиционна банка) ще продължи дългогодишната си подкрепа на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и през 2014-а година.

Подкрепата е в унисон с дългогодишната традиция на банката да подкрепя българския спорт и е част от корпоративната социална отговорност на Fibank.

Председателят на БФЛА Добромир Карамаринов благодари на Fibank за подкрепата досега и подари на изпълнителния директор на банката уникален първи номер от отпечатаните нови състезателни номера на БФЛА за 2014 г.

"Изключително се радвам, за подкрепата, която Fibank ще окаже на българската лека атлетика, а също така и на европейското първенство по крос кънтри, които ще се проведе през декември 2014-а в Боровец, заяви Карамаринов.

Васил Христов, изпълнителен директор на Fibank, коментира:

"Банката вече четири години е основен спонсор на БФЛА. Да подкрепяме спорта е кауза за нас. Ще продължим и занапред да оказваме подкрепа на българския спорт за да може спортистите ни да постигат достойни резултати, с които цяла България да се гордее."

След церемонията по обявяването на спонсорството на Fibank на БФЛА Антон Бонов, организатор през годините на анкетата за най-добър атлет на България обяви и резултатите за 2013-а година.

Атлет номер 1 за 2013-а година е гюлетласкачът Георги Иванов. Той бе награден от президента на БФЛА с картина на графика Васил Попов.

"Георги е един от най-големите атлети, които някога сме имали. Изключително съм щастлив, когато един атлет се завърне по такъв начин като него", каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов при награждаването на Георги Иванов.

Вицепрезидентът на федерацията Руен Панчев награди с картина от същия автор Борис Воденичаров, който е личен треньор на Георги Иванов. От страна на Fibank Васил Христов подари на най-добрия български атлет сребърна монета "Година на коня". "Пожелавам ти догодина да тласнеш гюлето два пъти по-напред", заяви при награждаването Васил Христов.