Победиха Ивет Лалова в Измир

снимка: Facebook/IvetLalova

Европейската шампионка в спринта на 100 метра Ивет Лалова не можа да спечели състезанието в коронната си дисциплина в 1-ия кръг на държавното отборно първенство по лека атлетика в Турция.

На лошите атмосферни условия в Измир чаровната българка финишира на второ място с резултат 11.42 секунди при насрещен вятър от 1.4 м/сек с екипа на отбора си ЕНКА. Победителка стана състезаващата се за Фенербахче Христина Стю от Украйна с 11.24 секунди.

Христина Стю не е случайна атлетка, макар големите ѝ успехи да не са постигнати в най-късия спринт. Тя е сребърна медалистка от Европейското първенство на 200 метра, а с щафетата на Украйна на 4 по 100 метра спечели бронз на Олимпийските игри в Лондон 2012 и на Световното първенство в Дегу през 2011-та.

Лалова участва в женската щафета на 4 по 100 метра със съотборничките си от ЕНКА, но квартетът бе дисквалифициран заради излизане от коридора. Така Ивет се представи по-слабо от участието си за турския отбор в Европейската клубна купа, където спечели на 100, 200 и 4 по 100 метра.

Договорът на българката с ЕНКА включва участие в поне два кръга от държавното отборно първенство и поради ангажиментите си с турския клуб Лалова отказа покана от Диамантената лига в Рим утре, 5-ти юни.