Феновете на Левски не стърпяха гнева си срещу БФС и Б.М.

снимка: БТА

Феновете на Левски реагираха бързо на новината за наказанието на любимия им тим и пуснаха декларация в много остър тон.

В нея "сините" привърженици наричат Дисциплинарната комисия "рекетьорски орган". Според тях твърдението, че служебно лице е ударено и е получило увреждания не отговаря на действителността.

Левскарите посочват примери, в които за подобни провинения на други отбори наказания няма и не пестят критики към полицията.

Sporta.bg припомня, че Левски получи наказание да играе два мача пред празни трибуни, след изцепките на агитката по време на двубоя с Литекс, а това е втора подобна санкция за клуба след само шест кръга в А група.

Ето и декларацията от феновете на Левски:

"Левскари, както може би много от вас разбраха, преди минути Дисциплинарната комисия към БФС наказа отбора да играе две срещи без публика заради събитията в Ловеч от неделя вечерта."

"Основният аргумент на този рекетьорски орган към „синьото БФС” за поредната му гавра с отбора на народа е, че служебно лице е било ударено по време на мача. В решението на въпросната комисия не са представени данни нито кое е това лице, нито получило ли е то увреждания, нито кой го е ударил."

"С това си решение членовете на ДК и техният президент Б.М. доказват за пореден път, че са тежко предубедени спрямо Левски. Защо? Защото двойните стандарти са водещите при взимането на решения за санкциониране на футболните клубове."

"Членовете на ДК редовно си затварят очите при очевидни изстъпления от страна на публиката на клубовете, чиито собственици диктуват политиката на БСФ в ухото на Б.М."

"Преди месеци публиката на ЦСКА изсипа канонада от бомбички от Сектор Г малко преди края на мача Левски - ЦСКА. Едно от взривните устройства гръмна на пистата в непосредствена близост до фотограф, отразяващ дербито, на когото му бе оказана спешна медицинска помощ."

"Наскоро публиката на Ловеч пък удари с бутилка в гърба вратаря на Берое Караджов. И в двата случая става въпрос за „длъжностни лица”, но санкции от типа на лишаване от домакинство ДК не наложи на въпросните клубове. Ще спрем до тези два примера, тъй като те са показателни и описват двойният аршин при взимането на решения от рекетьорския орган."

"Нещо повече, Националният клуб на привържениците е уверен, че БФС и ДК към него са в тежка колаборация със задкулисието, което прави и невъзможното, за да затрие Левски, лишавайки клубът от приходи в много тежък момент и хвърляйки вината върху привържениците му, които са последният бастион, бранещ Левскарската идея."

"На фона на тежкото наказание, което БФС налага на Левски, никой не коментира безобразните и престъпни действия на полицията, чийто разюздани действия и сталински методи са в основата на събитията, възникнали веднага след последния съдийски сигнал."

"Публиката на Левски с нищо не бе провокирала поредната агресия на органите на „реда“. Напротив - пеехме и подкрепяхме отбора си докрай, въпреки негативния резултат и безобразната игра."

"Малко преди последния съдийски сигнал, жандармерията нахлу без никаква причина в нашия сектор, удряйки по щитовете с палки и натискайки хората по пътеките. Момчетата, които развяваха нашите знамена, бяха принудени да ги изоставят и да се качат нагоре по трибуните, а полицаите започнаха да чупят прътовете им."

"Всяко наше знаме е светиня и ние не можем да позволим гавра с него, особено от хора, на които професията и призванието им е да защитават живота, здравето и имуществото на гражданите. Момчетата призоваха полицаите да спрат с безчинствата и в отговор на този призив, един от тях си позволи да замери хората на трибуната с дръжка от знаме."

"Имаме видео материал от въпросната провокация, който ясно показва причината за конфликта от неделя вечерта и кой го предизвиква, за да може след това да избие комплексите си, трошейки коли, бусове, автобуси и глави на невинни момчета и момичета, изминали няколкостотин километра в подкрепа на любимия отбор."

"Полицията за пореден път действа като еничарски корпус, използвайки груба сила върху гражданите, които им плащат заплатите за да ги пазят. Маскирани, без обозначителни знаци, с палки, щитове, каски, сълзотворен газ, събраха се пред стадиона като някаква банда престъпници и атакуваха хората, които се качваха по коли и автобуси, чупейки наред, като дори някои от тях хвърляха камъни и плочки като същински хулигани."

"На всичкото отгоре това явно не им беше достатъчно и затова се организираха засади по пътищата и магистралата, където колите и автобусите бяха спирани, разбивани и потрошавани, а пътуващите вътре пребивани."

"Показателно за тази наказателна акция е, че няма нито един задържан. Това означава, че или са били бити невинни хора, или че полицията е иззела функциите на съдът и прокуратурата, решавайки кой е виновен, осъждайки го на място и изпълнявайки присъдата – все неща, които не са в техните правомощия съгласно конституцията на България."

"Да не говорим, че нито Наказателният кодекс, нито Указът за борба с т.нар. спортно хулиганство не предвижда наказания като побой и разрушаване на имущество. Призоваваме цялата общественост да заклейми този произвол, недопустим в правова държава, а прокуратурата да се самосезира и да установи биячите и провокаторите, които да бъдат наказани."

"Не вярваме това да се случи, защото хората все още помнят „Нощта на белия автобус“, когато така и не се установиха виновните биячи на мирно протестиращи граждани, въпреки многото телевизионни камери на събитието."

"Въпреки това, ние Левскарите, които сме част от най-будните граждани на тази държава, вярваме, че рано или късно гражданското общество в България ще надделее над закостенялото мислене и човешките права ще бъдат подобаващо защитени, а не само тези на малцинствата."

"Защото хората питат къде е въпросната полиция когато цигански банди върлуват по селата, ограбвайки и убивайки възрастни хора? Къде е въпросната полиция да разкрива и предотвратява битовите престъпления, от които е потърпевш всеки един гражданин в страната? Къде е въпросната полиция, когато на нашите деца се продават наркотици в училище? Къде е въпросната полиция, когато се източват банки и корпорации? Няма я! Липсва!"

"Да не забравяме, че бюджетът на полицията е по-голям от този на Здравната каса и Министерството на образованието. Този един милиард за МВР, който бюджетът отпуска, са едни от най-лошо харчените пари в България. Поради тази причина ние имаме право да задаваме въпроси и да получаваме отговори. Имаме право и да получим възмездие и ще го отстояваме."

"Сами срещу всички!!!"