Фенове се смляха от бой при успех на Сент Етиен

Феновете на Сент Етиен бяха евакуирани от стадиона в Ница  заради инциденти между тях и привържениците на домакините преди  мача между двата отбора от френското първенство.

Час преди  началото на мача привържениците на Зелените от Сент Етиен  започнаха да трошат седалките и да ги хвърлят към най-близкия  сектор, заеман от агитката на Ница.

Стюардите от отбора-домакин безуспешно се мъчеха да укротят  обстановката, а също така нямаше ефект и от призивите по  радиоуредбата.

Според домакините, публиката от Сент Етиен е била малко над 100 човека, а полиция и стюарди са извели въпросните  лица от стадион Алианц Арена в Ница.

Турчинът Мевлут Ердинч вкара единствения гол за Сент Етиен,  който спечели с 1:0 и се изкачи на 6-о място в класирането.

Това стана благодарение на грешката на младия вратар на Ница-  Веронезе. Той не успя да укроти топката, която му беше върната  от лявата тъчлиния от Пейчинович, а опитният нападател на Сент  Етиен я открадна и прати в мрежата.

Само две минути по-рано  Веронезе показа качества, след като спаси по блестящ начин удар  на турчина след пас на Хамума.

Нещата продължиха в същия дух и след почивката, като гостите имаха повече възможности за гол, а Веронезе се намеси добре при ударите на Ердинч и Табану.