Фенове на Черно море на бунт срещу общината заради 100 бона за Спартак

снимка: chernomorepfc.bg

От Националния фенклуб на Черно море излязоха с декларация до варненската общественост по повод решението на Община Варна да отпусне 100 000 лева на ФК Спартак за 100-годишния му юбилей. 

Изпадналият в абсолютна криза и изправен пред фалит легендарен клуб получи помощ от местната управа, която все пак да събере феновете на Спартак по хубав повод. От градския съперник обаче смятат, че парите са много и могат да бъдат отклонени в друга посока. Те изтъкнаха, че и други спортни клубове от морската ни столица заслужават финансиране. 

Ето пълната декларация без редакторска намеса: 

"Ние, като привърженици на Черно море и футбола си задаваме въпроса на какво основание се отпускат 100 000 лева за банкет на частен клуб. В случая тези пари са платени от данъкоплатците и до този момент не бяхме чували община да отпуска по този начин такава крупна сума на частна фирма. Искаме да припомним, че 100-годишния юбилей на Черно море, ние, феновете събирахме стотинка по стотинка, а някои от нас не ходеха една седмица на училище, за да направят хореографията и да отпразнуваме юбилея на „Тича”. 

Ако от общината са решили да отпускат пари под някаква форма, има достатъчно клубове във Варна, които ги заслужават. Например баскетболната школа, която от години произвежда качествени състезатели и национали. 

Ами къде е женския волейбол във Варна? Преди години 50 процента от състава на националния бе от Варна - Санкева, Девенизова, Светла Крумова. Щангите, ръгбито, хандбала, водната топка, гребането. Те нямат ли нужда от пари? Смятаме, че не само ние, а и всички варненци трябва да се възмутят от това решение на Общината. Не е ли по-редно при това нямане, парите да отиват за социални нужди – за крайно нуждаещи се хора и многодетни семейства, деца без родители, безработни. 

Прави впечатление, че през последните месеци Спартак е глезеното дете не само на Варна, но и на България. Никой кмет или премиер не е полагал такива грижи за частен клуб досега, а Спартак не е по-различен от другите клубове във Варна. Освен това силно се съмняваме, че всичките тези 100 000 лева ще бъдат инвестирани за юбилея. Имаме сериозни опасения, че могат да се отклонят пари, някой да си купи кола и т.н.". 

Национален фенклуб на Черно море