Федерер се завърна с титла в Щутгарт

Роджър Федерер излезе победител от надстрелването с Милош Раонич на финала в Щутгарт и добави още една титла към колекцията си. Маестрото се превърна в първия швейцарец, печелил MercedesCup, като това се случи след успех с 6-4 7-6(3) и безупречно сервиране.

Още в първите минути на срещата стана факт това, което не се бе случвало цяла седмица – Раонич бе пробит. Федерер използва познатата стратегия с блок ретур и след вихрен минаващ удар от форхенд и ретур уинър от бекхенд поведе с 2-1 гейма.

Раонич показа подобреното си ниво на посрещане и достигна до 15-40 в следващия гейм, но Федерер запази хладнокръвие и измъкна подаването си – 3-1.

Швейцарецът намери ритъма си на сервис и до края на сета просто поддържаше пробива аванс, както е правил многократно на тревна настилка. Частта приключи за 32 минути с гейм на нула и Маестрото бе на само още една стъпка от титлата.

Във втората част двамата бяха безупречни на начален удар и единствените по-интересни моменти дойдоха в последните две подавания, в които все от тях изостана с по 15-30, но се имъкна.

Стигна се до тайбрек, който стартира с размяна на минипробиви. До 4-3 те печелеха точките на свой сервис, но последва двойна грешка от канадецът, а след нея и минаващ удар, който донесе три мачбола на Федерер. Още при първия Раонич уцели мрежата и швейцарецът се превърна в новия шампион в Щутгарт.

TennisKafe.com