Федерер с хитър ход, за да стане №1 в света

Носителят на 20 титли от Шлема Роджър Федерер е изненадващо ще се възползва от „уайлд кард“ за турнира в Ротердам следващата седмица. Причината да играе в Холандия е великолепната възможност да се превърне в най0възрастния №1 в ранглистата на ATP. 

„Турнирът е специален за мен. Помня, когато за пръв път играх на него през 1999 година – това бе едно от първите събития, на които имах възможност да играя на най-високо ниво.“, каза пред двоя сайт Маестрото.

36-годишният швейцарец, който спечели три „мейджъра“ след завръщането си от шестмесечно отсъствие от кортовете в началото на 2017-а, в момента изостава от Рафаел Надал с 155 точки. Това означава, че Маестрото може да се завърне на върха на мъжкия тенис при полуфинал на турнира в Ротердам, защото тази фаза носи 180 точки.

Ето защо само супер изненада и срив в играта на Федерер би го оставила на второ място. Настоящият рекорд за най-възрастен №1 се държи от Андре Агаси. Надал пък ще може бързо да си върне водачеството, защото се очаква да вземе участие в мексиканския турнир в Акапулко, който почва веднага след този в Ротердам.