Федерацията по мотоциклетизъм замразява дейността си на 15 май

На днешната среща с медиите по време на Европейското първенство по мотокрос в Севлиево от българската федерация по мотоциклетизъм съобщиха изненадваща новина. От 15 май тази година ще бъде спряна работата на федерацията и се замразява дейността й. Това съобщи генералният секретар на БФМ Иво Цветанов.

„Решението ни е окончателно. След кръга по мотокрос в гр. Левски (15 май)спираме да извършваме административна дейност като федерация. Положението е нетърпимо. Не може само с лични средства да бъдат погасявани заеми, за да съществува мотоциклетния спорт. Знаете, че Богдан Николов си ипотекира имот в Плевен, за да погасим голяма част от задълженията и да си върнем лицензите. Остават още пари, които просто няма от къде да дойдат. След като никой от държавата не го е грижа за нашия спорт, приключваме. Имаме уверение, че ако успеем да изчистим всичко, ще получим кръг от Световния шампионат по мотокрос през 2018 година.Той ще се проведе на трасе, което има зад гърба си шест титли като номер едно в света, а именно тук в Севлиево”, заяви Иво Цветанов.

На срещата с медиите присъства и шефа на Европейския мотоциклетен съюз - ФИМ Европа д-р Волфганг Сръб.

„ Не мога да повярвам на това , че България може да остане без федерацията по мотоциклетизъм. Хора, вие сте българи и притежаватенай-доброто трасе по мотокрос в света! Вие не сте англичани, французи, американци, а българи. Имате това прекрасно място за мотокрос. На състезания където ходя не спират да ме питат пилотите кога ще карат отново в Севлиево. Енергията, която претежава Богдан Николов и неговия екип е изключителна. Богдан е човека , който направи известна България в мотоциклетния спорт. Жалко, много жалко, ако всичко , което е направено приключи по този начин”, каза Сръб.

Членът на комисия „Мотокрос” във ФИМ Европа Николета Олариу (Рум)също взе отношение по темата и сравни мотоциклетния спорт у нас и в Румъния.

„Преди 27 години бяхме равни като държави по отношение на нашия спорт. В последните 10 години обаче България ни задмина и е преди Румъния. Наистана аз също не мога, а и не искам да повярвам, че това, което е изградено като база и авторитета, който имате в световен план може да бъде изгубено. Мотоциклетният спорт в Румъния, а и в много други държави е приоритет на правителството. Не е честно това , което става в България”, сподели Олариу.