Европейско признание за халф на Левски

снимка: БТА

Страхотно признание от УЕФА получи полузащитникът на Левски и юношеския национален отбор на България Радослав Цонев за играта, която показа на Европейското първенство в Унгария.

Българският талант попадна сред десетте най-добри играчи на Евро 2014, въпреки че България записа 3 поредни загуби и отпадна още в груповата фаза на турнира.

Силната игра на Радослав Цонев обаче не е останала незабелязана от УЕФА, като в материал, посветен на турнира, хлафът беше определен като изключително зрял и един от бъдещите топ футболисти в България и Европа.

В материала се споменава и името на брат му - Борислав, който пропусна надпреварата заради контузия, което, според анализаторите на УЕФА, се е отразило негативно на отбора.

"Присъствието на Цонев в средата на терена за България беше от много важно значение. Неговото позоциониране беше ключово за разбиването на противниковите атаки", пише в материала на УЕФА.

"Спокоен с топката в крака, неговите точни пасове бяха ключови за началото на атаките на България, но съотборниците му, лишени от неговия брат Борислав, трудно се възползваха от това".