Ето окончателния състав на България за Световното по волейбол

галерия:

снимка: Булфото

Центърът Николай Николов отпадна от състава на българския национален отбор по волейбол за Световното първенство в Полша, което стартира в последния ден на месец август. Селекционерът Пламен Константинов е взел решение да не разчита на Николов, който дълги години е част от отбора на „лъвовете“ и е участвал във всички успешни походи към медали и полуфинали на големите турнири.

Травма, а не слаба форма или липса на доверие, е причината за липсата на Ники Николов, който в следващия месец ще се подложи на рехабилитация. Медицинският щаб заедно с треньорското ръководство е взело решението да не рискува със здравето на волейболиста, който тренира на облекчен режим в подготвителния период и до последно бе под въпрос за Световното.

Николов пропусна приятелските мачове на „лъвовете“ на турнира в Полша „Хуберт Вагнер“ и в Ботевград. Негов заместник ще бъде по-младият център на ЦСКА Георги Сеганов, който бе в разширения състав за Световната лига 2014 под ръководството на Камило Плачи по-рано тази година.

Разпределителят Андрей Жеков и централният блокировач Теодор Тодоров са попаднали сред 14-мата избраници на Пламен Константинов за Световното първенство. Двамата нямат усложнения по контузиите си и са се възстановили от травмите си, което е добрата новина в българския лагер.

Sporta.bgприпомня, че преди три дни стана ясно, че бившият капитан и мениджър Владимир Николов също няма да пътува с отбора за Полша, след като селекционерът Константинов е предпочел да използва Данаил Милушев.

Окончателен състав на България за Световното първенство:

Разпределители: Андрей Жеков, Добромир Димитров

Диагонали: Цветан Соколов, Данаил Милушев, Мирослав Градинаров

Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев,

Централниблокировачи: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев, Георги Сеганов,

Либеро: Теодор Салпаров, Мартин Божилов.

Щаб:

Пламен Константинов - старши треньор

Стефан Чолаков - тийммениджър

Алесандро Пироли - първи помощник-треньор

Дарио Симони - помощник-треньор

Алесио Караро - кондиционен треньор

Динко Захариев - доктор

Петър Атанасов - физиотерапевт

Мауро Пулео - статистик

Борислав Николов - статистик

Георги Ряхов - масажист

Любомир Ганев - вицепрезидент на БФВ

Антон Манолов - журналист