Ето кои градове ще са домакини на Световното по волейбол през 2018-а

снимка: Булфото

София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година. Както е известно, България ще приеме шампионата съвместно с Италия. Двете страни имат богат опит след отличната организация на Евроволей 2015.

Фактът, Световното да се проведе у нас, е следствие на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството и категоричната подкрепа на българското правителство.

В столицата двубоите ще се играят в „Арена Армеец“. Домакин във Варна ще бъде зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта, която в последните 2 години прие общо 5 волейболни турнира от най-високо ниво. В Русе срещите ще се състоят във впечатляващата „Булстрад Арена“.

Световното първенство през 2018 година ще се проведе от 10 до 30 септември. Страната ни ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните сблъсъци от финалната четворка ще приеме Италия. Настоящ световен шампион е тимът на Полша, който през 2014-а бе домакин и спечели титлата пред собствена публика.