Ето го новият крал! В САЩ обявиха наследника на Фелпс

снимка: Facebook

Новият крал на плуването сложи короната в Будапеща! Американецът Кейлъб Ремел Дресел завоюва златото в най-престижната дисциплина в плувния спорт - 100 м свободен стил, на Световното първенство в Будапеща. ESPN побърза веднага да направи сравнението между Дресел и най-великия олимпиец на всички времена Майкъл Фелпс. Американците добавят още, че победителят на 200 м съчетано Чейс Калиш също следва примера на Фелпс и Лохте.

Дресел изпревари сънародника си Нейтън Ейдриън в надпреварата на две дължини. Той завърши с резултат 47.17 секунди. Трети остана французинът Мехди Метела.

"Точно в момента всичко е наред. Хубаво е, че станахме първи и втори с Нейтън. Няма нищо по-добро от това американците да са на върха. Винаги искам да дам най-доброто от себе си всеки път, когато скачам във водата с американския флаг на моята шапка", гордо заяви новият крал на плувците.

20-годишният плувец вече ще е със статут на фаворит в тази дисциплина, след като сериозно подобри плуването си през последните години. Той бе много по-успешен на 50-метрови състезания, но ето че вече дистанцията няма значение и той е една от новите звезди в басейна.