Ераносян даде брифинг и пак се сопна на медиите

снимка: http://lokomotivpd.com/

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян даде днес пресконференция за представителите на медиите. На нея Едо разкри интересни неща около "смърфовете":

„Ако резултатите на пролет са добри, ще е ясно че сме направили добра подготовка. Ако ли не – значи сме се провалили. Никога не съм давал персонални оценки, няма да ме чуете и да го правя. Ще отлича старанието и желанието на всички футболисти. Може би малко по-дълъг дойде лагерът, но по-добре там, отколкото тук - в студа и снега. През зимата трудно се прави селекция. Помъчихме се да подсилим отбора. Исках на всеки един пост да има поне по двама футболисти. По мое желание освободих някои играчи, заради което бях критикуван. Надявам се бъдещето да покаже, че съм бил прав. Надявам се новите да се почустват много бързо у дома. Може би съжалявам, че не привлякох някои футболисти, за които нямах възможност.

Нетактично е да ме питате, дали ми беше отказано да го направя, затова няма да отговоря на този въпрос. Първенството вече чука на вратата. Ще се помъчим да се изкачим още по-нагоре в класирането. С оглед на програмата, която имаме, може би след някоя друга седмица ще бъдем по-радостни, отколкото сме сега. Контузии нямаме! Луке в последния мач влезе като резерва и получи спазъм. Не е нищо сериозно, предпочетох да не рискувам и за това го извадих от игра и доиграхме мача с 10 души. Велковски последните дни тренираше наравно със съотборниците си. Застраховах се и за това не го пуснах в игра в последните контроли. На Серджо му липсва още игрова практика, но предполагам до 1-2 седмици ще бъде напълно готов, най-вече психически.

Теоретично всичко е възможно. Всеки може да се класира в зона Европа. Попитайте медиите, дали съм ядосан на Харуби. Щом от тях го знаете, попитайте него. Опитвам се да бъда по-близък приятел на футболистите. Не мога да му се разсърдя, че е отишъл да играе за националния си отбор и не се появил още на другия ден на лагера. Не се сърдя на никого!Както ние познаваме Верея, така и те познават нас. Не съм запознат, кога ще пристигне жълтата картата на Мартинович. Не не са ми казали от ръководството, че няма да мога да разчитам на него за първия мач. Колкото по-малко хора идват на тренировките ни, толкова по-добре. Търсим терени, на които ще можем да тренираме. Дори в близките села ни отказват, защото искат да си запазят терените. Не мога да ви кажа къде ще тренираме до края на седмицата. Днес ще тренираме на помощния терен (Кошарата).“