Емилия Радичева: Тренирахме здраво и си заслужихме медалите

снимка: bgolympic.org

За българската състезателка по художествена гимнастика Емилия Радичева спечелването на злато не е всичко. По-важно е да заслужиш оценката и аплодисментите на зрителите е, коментира новинарската агенция на вторите младежки олимпийски игри.

Радичева и нейните четири съотборнички от българския ансамбъл взеха сребро във финала на Олимпийския гимнастически спортен център на младежките игри в китайскя град Нанкин.

Но според Емилия, българският тим е спечелил зрителите с фантастичната хореография и техниката на изпълненията си.

"Ние нямахме задължителна цел. Състезавахме се за зрителите, за тяхното одобрение и така искахме да докажем на всички, че сме най-добрите, независимо с какъв медал ще си тръгнем", казва Радичева.

Самата Емилия има златото в своите мечти. Тя силно иска да бъде олимпийски шампион. Нейните спортни идоли са тенисистът Григор Димитров и олимпийската легенда в спринта Юсейн Болт.

Гимнастичката оценява помощта на всички хора от щаба, които са имали своя принос за това, че България намери място на олимпийски подиум в Нанкин.

"Искам да благодаря не само на нашата треньорка Камелия Дунавска, но и на хореографа ни, на доктора и всички тези хора, които се грижеха за нас в подготовката и които аз обичам!", казва Радичева.

Според нея, да спечелиш сребро в конкуренцията на Русия е значимо постижение на младежки олимпийски игри.

"Тренирахме здраво и си заслужихме медалите", казва Радичева в края на коментара за една от новите звезди на силната школа в българската художествена гимнастика.