Ел Маестро в атака: Левски и Лудогорец имат късмет със съдиите

Старши треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро нападна Левски и Лудогорец, заявявайки, че са имали невероятен късмет през първия полусезон, след като са получили доста съдийски отсъждания в тяхна полза.

Наставникът на "червените" е на мнение, че неговият отбор често е ощетяван, но не се ангажира с коментар дали това е умишлено.

"Тук съм 200 дни, но се чувствам така все едно са минали пет години. Мачът ни с Ботев беше важен, защото Лудогорец печели всичко. Много сме щастливи, че завършихме първата част от сезона с три точки. Има неща, които трябва да се анализират. При положение, че имаш по-малко от 60 точки, значи, че има неща за подобряване. Определено сме по-добри от Левски, но сме назад от Лудогорец. Ако в България имаше ВАР, позициите щяха да са същите, но Левски щеше да е много по-назад. Те имаха невероятен късмет с отсъждания в техните мачове. Същото се отнася и за Лудогорец. Без да влизам в теории на конспирациите. Не вярвам в тях, но чух много истории. За мен това си остават само истории. Чувствах се без късмет. Надявам се тези неща през втората половина на сезона да не се случват. Не знам дали умишлено сме ощетявани. Персонално се чувствам така в някои мачове. Виждам късметът на Лудогорец и Левски. Генерално прекалено много се говори за съдиите. Това поражда дискусии, но навсякъде в Европа такива случаи са по-малко.

Не мога да избера един мач, който не сме спечелили и е трябвало да вземем. Всички трябваше да спечелим. Постоянно мисля за тези срещи в Пловдив, Стара Загора, Копенхаген. Не знам кой може да е по-разочароващ от друг.

Няма да подобрявам нищо. Аз не съм собственик на клуба, не са мои пари. Аз съм служител тук. Всеки иска добри футболисти, има много способни хора в клуба и мога да дам мнението си. Ще има трансфери, но не много, но няма да ви дам позиции, които ще търсим.

Мисля, че изиграхме реалистичен първи полусезон. Развихме някои от играчите, което е важно, особено в клуб като ЦСКА, който продава. Разбира се, че няма да е лесно ако най-добрите ни футболисти ни напускат всеки трансферен прозорец, но това не е нещо ново. Няма да се изненадам ако двама или трима от играчите ни напуснат. Ще се опитаме да ги заместим с други за по-малко пари. Трудно е, но не е невъзможно.

Феновете на ЦСКА искат твърде много. Разбирам ги, но трябва да сме реалисти. Ако бием Лудогорец, няма да е чудо, но ще е изненада. Затова съм тук, обичам такива предизвикателства. Това е бизнес, тук парите говорят. Можете да сравните бюджетите на Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Гриша Ганчев е много интересен характер. Той е много симпатичен човек, не сме имали голям конфликт. Темпераментен е и обича клуба. Не е щастлив, когато губим, но никога не се отнася лично.

Щастлив съм да остана тук дълго, но нямам планове да остана тук до края на кариерата си. От всички треньори, аз съм най-дълго тук. Почти всеки отбор сменя треньора си поне веднъж на година", коментира Ел Маестро пред "Канал 3".