Ефектът на доминото: Бош между Маями и Хюстън

снимка: БТА/AP

След като снощи ЛеБрон Джеймс анонсира решението си да се върне в Кливланд Кавалиърс, в НБА почнаха да с е осъществяват множество трансфери между отборите, а свободните агенти един по един почнаха да подписват своите договори.

Едно от най-интересните имена на свободния пазар определено е Крис Бош, който заедно с ЛеБрон и Дуейн Уейд прекрати договора си с Маями Хийт в опит тримата да преподпишат отново заедно. Това обаче няма да стане и сега "горещите" ще се опитат да го задържат, предлагайки му максималния възможен договор.

Хюстън Рокетс проявиха сериозен интерес към Бош и дори пратиха Джереми Лин в Лос Анджелис Лейкърс, за да предложат 88 милиона долара за 4 години на тежкото крило, но в крайна сметка Бош най-вероятно ще остане в Маями.

Той все още не е подписал договор, но след като Пат Райли загуби ЛеБрон Джеймс, той е насочил усилията си към задържането на Крис Бош и Дуейн Уейд. Офертата на Маями Хийт е за 5 години и 118 милиона долара.

В същото време Уейд също ще получи нов контракт, който вероятно ще получи по-малко пари (около 15 милиона на сезон), но е през целия си живот в Маями и по всяка вероятност остава.

Маями ще се опита да задържи и ветерана Юдонис Хаслем.