ЛеБрон Джеймс обяви своето решение - завръща се "у дома"

снимка: БТА/AP

Най-добрият баскетболист през последните години ЛеБрон Джеймс взе решение относно своето бъдеще. Двукратният шампион в НБА реши да напусне Маями Хийт и да се завърне в Кливланд Кавалиърс, където тръгна кариерата на израсналия в Акрън баскетболист.

Мнозина очакваха той да преподпише с "горещите", но в крайна сметка ЛеБрон е избрал да се завърне в Кливланд, от където си тръгна по скандален начин през 2010 година.

Тогава той направи ужасяващ PR ход и в едночасово интервю по ESPN обяви, че се мести в Маями Хийт. От това последва невиждана драма в Охайо, където милиони потници на ЛеБрон бяха изгорени, а собственикът на тима Дан Гилбърт написа писмо до Джеймс, в което оплю всичко, което беше направил баскетболистът за отбора.

В крайна сметка обаче през последната година отношенията между двамата са били затоплени, а Джеймс ще приеме офертата на Кливланд от над 20 милиона долара годишно. Засега параметри по договора не се съобщават, като той трябва да бъде подписан в следващите дни.

"Готов съм да приема предизвикателството. Завръщам се у дома", написа ЛеБрон Джеймс в есеестичен текст, публикуван на страниците на sports Illustrated.

По време на 4-годишния си престой в Маями ЛеБрон спечели 3 пъти званието най-добрът играч за редовния сезон и 2 пъти MVP на финалите в НБА. Той спечели 2 шампионски пръстена и през всеки сезон водеше отбора си по точки, асистенции и често и по борби. За 4-те години в Маями той игра 4 пъти във финалите на лигата.

С това идва и краят на ерата "Големите 3" в Маями. Дуейн Уейд вероятно ще преподпише с отбора, но в същото време Крис Бош по-скоро ще предпочете да се присъедини към Джеймс Хардън и Дуайт Хауърд в Хюстън.