Една година от последната победа на Ферари

галерия:

снимка: БТА/AP

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо призна, че екипът на Ферари няма възможност да се бори с Мерцедес за титлата при конструкторите този сезон и Скудерията ще се съсредоточи в битката за второто място.

Испанецът и съотборникът му Кими Райконен завършиха на 6-та и 7-ма позиция в изминалото състезание за Гран при на Испания, като едва не бяха затворени с една обиколка от лидерите Люис Хамилтън и Нико Розберг с Мерцедес.

На пистата „Каталуния“ в неделя Ферари отбеляза точно една година от последната си победа във Ф1 – изкована от Алонсо на трасето миналия сезон.

Четвъртата поредна „двойна победа“ на „сребърните стрели“ в кампанията тази година извиси тима със 131 точки пред Ферари в класирането при конструкторите. Самият Алонсо призна, че пакетът с обновявания на болида не е послужил за съкращаване на разликата в представянето и не може да се говори реално за настигане на Мерцедес.

4085696

„Трябва да се справим по-добре, това е очевидно, но Мерцедес е недостижим. Имаме обаче потенциала да се преборим с останалите екипи за второто място, което е реалната ни цел“, отчете Фернандо Алонсо.

„Състезанието беше много трудно, целият уикенд бе тежък, защото нямахме нито сцепление, нито баланс. Не можем да сме доволни от факта, че финиширахме толкова далеч от лидерите.

4085697

В предишните състезания завършвахме с минута пасив от победителя, въпреки че на пистата излизаха коли за сигурност. Сега нямаше сейфти кар, което означава, че пасивът ни реално е около минута и половина“, каза още испанецът.

„Изпревариха ни с обиколка, така че е просто тъжно, когато си помислим за последната победа. Вероятно няма скоро да спечелим отново, не мисля, че в Монако ще сме способни да се борим за успех“, заключи испанецът.