Еден Азар избухна: Аз пък струвам 300 милиона

Нападателят на Челси Еден Азар сподели шеговито, че струва 300 милиона евро на фона на днешните реалности на трансферния пазар.

Както е известно, само в рамките на седмици Неймар стана най-скъпият футболист в историята с 222 милиона евро, а после Барса закупи втория в новата класация Осман Дембеле от Борусия Дортмунд за 105 млн. евро.

"Нямам представа колко бих струвал днес, но може би около 300 милиона евро. Всичко зависи от пазара. Неймар е бразилец, има голям потенциал, по-млад е от мен с една година и игра за Барселона", коментира Азар пред HNL, цитиран от offnews.

"Трансферната сума зависи и от продължителността на контракта ти и от куп други неща. Ще видим колко бих струвал, ако се стигне някога до продажбата ми.

В момента не мисля за това, макар да ми е минавало през главата, че можех да отида в Барселона след продажбата на Неймар. Много неща се случиха през този трансферен прозорец, това е добре.

Един играч си тръгва и друг го сменя. Ако това не съм аз, поне е някой друг. Но аз се чувствам добре в Челси. Започвам шестия си сезон тук и се наслаждавам.

Хубаво е, когато Кристиано Роналдо е казал топли думи за мен, защото той разбира от футбол. Той е един от най-великите играчи, навярно и сред най-добрите в историята. Неговите коментари ме карат да искам да бъда по-добър", добави белгиецът.