Джулия Терзийска на тенис финал в Египет

Джулия Терзийска се класира на финал на турнира на твърди кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 15 хиляди долара. Българката победи със 6-4 1-6 6-3 квалификантката Анжелина Габуева от Русия за 1 час и 48 минути игра.

В първата част Терзийска изоставаше с 3-4 и пробив, но спечели следващите три гейма за 6-3. Във втория сет Габуева поведе с 4-0 и затвори сета с 6-1. В третата решителна част Джулия поведе с 5-1. Рускинята върна два гейма, но Терзийска с нов пробив спечели мача с 6-3.

До момента българката заработи 7 точки за световната ранглиста. В спор за титлата Терзийска ще играе срещу петата поставена Нурия Паризас-Диаз от Испания. Джулия е в серия от девет поредни победи във веригата на ITF, след като през миналата седмица спечели друг турнир от същия ранг в Шарм Ел Шейх.

Днес Джулия Терзийска и Лаура-Йоана Андрей от Румъния ще играят на финал в турнира на двойки. Техни съпернички ще бъдат Габуева от Русия и Бйам от Тайланд. Предната седмица Джулия и Лаура играха финал на друг турнир от същия ранг в Шарм Ел Шейх.