Джошуа: Поветкин да почака, искам Уайлдър!

снимка: twitter.com

Световният шампион в тежка категория във версиите WBA, WBO, IBF и IBO - Антъни Джошуа, заяви, че не смята да защитава титлата на WBA срещу Александър Поветкин в близко бъдеще. След като британецът спечели в 12 рунда срещу Джоузеф Паркър в Кардиф на 31 март, а в подгряващата среща руснакът нокаутира брутално Дейвид Прайс, Световната боксова асоциация обяви Поветкин за задължителен претендент.

ОТ WBA дори дадоха срок от 150 дни, в които Джошуа да защити пояса си срещу руския боксьор. Британецът обаче няма никакво намерение да го прави - той заяви, че следващата му среща ще е с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър и помоли мачът с Поветкин да се измести за 2019 г. 

"Единственият боксьор, който е победил Поветкин, е Владимир Кличко. Руснакът е добър боксьор, но мен не ме интересува бой с него, интересува ме Уайлдър. Искам да завоювам всички шампионски пояси, за да стана абсолютен шампион в тежка категория. Надявам се, че срещата с Поветкин може да се отложи за 2019 година", заяви Джошуа.

"Имаме намерение да отправим още едно предложение към отбора на Уайлдър, много добро предложение, което би трябвало да го заинтригува. Ако Уайлдър ми предложи сделка, каквато аз му предлагам - да се бие за четири пояса,бих я сграбчил с две ръце", сподели световният шампион в тежка категория.