Джокович: Ще се върна обратно на върха!

снимка: twitter.com

В навечерието на турнира в Барселона от сериите АТР 500 Новак Джокович разкри целите си в дългосрочен план. Голямата мечта на сърбина е отново да се върне като номер 1 в световната ранглиста, но той осъзнава, че трябва да положи много усилия, тъй като е изиграл само 9 мача от миналия юли насам.

"Играта ми на клей се подобри. Спечелването на Ролан Гарос през 2016 г. бе върховият момент на червено, но и Мадрид, Рим, Монте Карло – много добри резултати. Разбира се, има човек на име Рафаел Надал, който винаги е на път да печели големи титли  и продължава да доминира на тази настилка.

Аз съм доволен, че съм здрав и мога да тренирам. Да прекарам много часове на корта и да изграждам играта си. Не съм във върхова форма и се нуждая от време. Колко време? Не знам, но в Монте Карло вече изиграх добри мачове. В дългосрочен план искам да печеля най-големите турнири и отново да съм №1. Бил съм на тази позиция много пъти и вярвам, че мога да се върна", сподели мотивираният Ноле.

30-годишният сърбин е играл в Барселона само през 2006 година. Тогава той делбютира на 18 и отпада на старта, като се завръща чак сега - след цели 12 години.

"В Барселона винаги са идвали прекрасни играчи. Аз трябва да съм малко по-скромен в очакванията си и да съм фокусиран само върху следващия ми мач, въпреки че разбирам, че всички искат Джокович срещу Надал на 1/4-финал", сподели Джокович.

"Последните 15 месеца бяха тежки – да разбера ситуацията и как да се справя с нея. Направих и някои грешки. Завърнах се прекалено рано, защото толкова много ми се играеше. Не бях готово и усложних нещата с лакътя. Продължавам да се уча и да осъзнавам всичко това", заяви Джокович.