Джокович се отказа от Абу Даби, пропуска Аустрелиън Оупън?

снимка: twitter.com

Новак Джокович няма да направи дългоочакваното си завръщане на корта преди Нова година. Сърбинът трябваше да вземе участие на демонстративния турнир в Абу Даби и да играе полуфинал срещу Роберто Баутиста Агут днес. 

Той обаче е почувствал болки в лакътя и след направени изследвания е преценил да се откаже от участие в надпреварата. Причината е проблемът да не се задълбочи и да попречи на 30-годишния тенисист да участва на първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. Мястото му зае Анди Мъри.

"Ужасно съм разочарован, че съм принуден да се откажа от Mubadala World Tennis Championship.

За съжаление, през последните няколко дни започнах да чувствам болка в лакътя и след няколко изследвания, медицинският ми щаб ме посъветва да не рискувам, а да се откажа от турнира и незабавно да започна терапия. Много съм тъжен, тъй като бях нетърпелив да се завърна в официални мачове.

Наслаждавах се на тренировките и на всичко, което правех, за да се подготвя за новия сезон, включително и за турнира в Абу Даби. Сега съм принуден да приема тази ситуация и да изчакам резултатите от терапията, за да мога отново да играя тенис и да възвърна ритъма си.

Това може да се отрази на старта на сезона ми и на програмата ми, но решението ще бъде взето в следващите дни", заяви разочарованият Новак Джокович.

Той не е играл вече над 5 месеца, след като се отказа на 1/4-финалите на Уимбълдън срещу Томаш Бердих. Тогава Джокера получи травма в бедрото, а по-късно сложи край на сезона си.