Джокович с тънък намек след бой в 3 сета

Новак Джокович за единадесети път в кариерата си се класира на 1/8-финал на Australian Open след победа с 3-0 сета над Алберт Рамос Виньолас. В интервю след мача 12-кратният шампион от Големия шлем деликатно загатна, че е трябвало да играе на централния корт.

„Победата е чиста, но мачът продължи два часа и половина, така че не бе толкова лесен. Трябваше да си заслужа всяка точка. Алберт е страхотен боец и връща много от топките“, каза сърбинът.

„Мисля мач за мач. Имам страхотни спомени от Мелбърн в последното десетилетие от кариерата ми. Трябва обаче да съм по-скромен в очакванията си, защото не съм играл от 6 месеца. Доволен съм обаче от нивото си.“

Джокович говори и за корта, на който игра:

„Вече играх няколко мача на Margaret Court и ми харесва. Май ще продължа да си играя тук – каза с лека ирония 6-кратният шампион в турнира. – Все още обаче си ми харесва и на Rod Laver.

„За мен 6 титли от Australian Open в последните 10 години значат много. Наслаждавам се да играя тук. Не съм единственият, който нарича турнира „Щастливия шлем“, всички се чувстват комфортно тук. Не само на кортовете, но и в града може да се усети колко много хората оценяват спорта. Да съм тенисист, който е част от един от най-големите турнири, и да играя пред хора, уважаващи това, което правя, които обичат тенис, е огромно удоволствие.“

„Нататък мачовете ще стават по-трудни.“

TennisKafe.com