Две бивши гаджета на Гришо се срещнаха: Серина разби Бушар

Гонещюата рекордна титла от Шлема Серина Уилямс се класира с лекота за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Бившата водачка в световната ранглиста не остави никакви шансове на канадката Южени Бушар и я победи с 6:2, 6:2 след 70 минути игра на „Род Лейвър Арина“.

Любопитното е, че американката и канадката са бивши гаджета на нашия Григор Димитров, макар отношенията с двете да не са били официално афиширани никога от хасковлията. Истината е, че той е имал вземане-даване и със Серина и с Южени в отделни периоди от време, за което често пишат и медиите зад Океана.

В първия сет Уилямс допусна леки колебания при начален удар, което позволи на Бушар на два пъти да я пробие. В същото време обаче американката беше безупречна при ретур и не позволи на опонентката си нито веднъж в сета да спечели свой сервис-гейм.

През втората част Бушар имаше преднина 2:1 и 0:30, но до края на мача не взе повече дори гейм. В третия кръг Уилямс, 7-кратна шампионка в турнира, ще се изправи срещу една от изненадите в надпреварата до момента – 18-годишната украинка Даяна Ястремска.