Агаси със специален коментар за слабите страни на Григор Димитров

Новият треньор в щаба на Григор Димитров - Андре Агаси, анализира слабостите и силните страни на българина по време на Открития шампионат на Австралия в Мелбърн. Според него нашият тенисист трябва да играе по-умно, по-лесно и по-постоянно.

Според мен има три аспекта в тениса: Когато контролираш развоя, неутрална позиция и когато се защитаваш. Щом Григор поеме контрола на мача, го прави с риск, сподели легендата пред кореспондента на sportal.bg в Мелбърн. Когато обаче е в равностойно положение, бързо изостава. Когато започне да изостава, има нужната сила, но трудно наваксва. Успееш ли да съчетаеш добре тези три части и да използваш силните си страни, както и да контролираш скоростта си, се получава голяма разлика. Има още много важни неща, но те са от техническо естество. Струва ми се, че това ограничава успехите му.

Не играеш ли умно, трябва да работиш прекалено много. А когато работиш прекалено здраво, е трудно да поддържаш ниво във всеки двубой. Затова той редува невероятни седмици със слаби или силни мачове с посредствени такива. Надявам се, че ще започне да играе много по-лесно и постоянно, завърши Андре Агаси.