Дунга: Неймар трябва да се фокусира върху футбола, а не рекламата

снимка: БТА/AP

Новият селекционер на националния отбор на Бразилия Дунга предупреди звездата си Неймар да се насочи към футбола, а не да към рекламите.

Звездата на Барселона се превърна във водеща фигура на отбора през последните няколко години. Влиянието му в отбора се усети страшно много на Световното в Бразилия. От своя страна националният селекционер остана изумен от тенденцията на нападателя да рекламира собствения си бранд във важните игри както и честата смяна на прическата.

Неймар е световноизвестен. Той е пример за подражание на много млади фенове на футбола. Ние обаче не искаме отбора да играе за него. Трябва Неймар да играе за отбора. Главната цел на всичките ни футболисти трябва да е националния отбор. Съответно всички трябва да е свързано с него, а не с маркетингови кампании“ отбеляза Дунга пред Globo.

„Когато Неймар дава интервюта, той трябва да носи шапка на националния отбор или изобщо да не носи такава. Не трябва да се появява с аксесоари, на които пише собственото му лого. При другите отбори няма такива неща, същото трябва да е и при нас“, коментира треньорът.

„Не искам играчите да са заети с оправянето на прическата си, когато са с националния си отбор. Това се прави преди или след това. Вниманието на всички трябва да е върху това, което става на терена“, завърши той.

Дунга зае мястото на Луис Фелипе Сколари през юли след разочароващото представяне на отбора на Мондиал 2014. „Селесао“ допусна общо 10 гола в последните си 2 мача от шампионата на планетата съответно срещу Германия и Холандия.