Донски пропусна шанс да играе срещу Вавринка и отпадна от "София Оупън"

снимка: sofiaopen.bg

Александър Донски изигра силен мач срещу квалификанта Мартин Клижан от Словакия, но отпадна в първи кръг от основната схема на "Diema Xtra Sofia Open". Участващият с "уайлд кард" българин преклони глава след 5-7, 1-6 срещу 28-годишния си опонент. Така победителят от държавното първенство пропусна огромен шанс да се изправи срещу трикратния шампион от Големия шлем Стан Вавринка в следващия кръг. Това бе дебют на ниво ATP за младата ни надежда. 

Българинът започна мача добре на свой сервис, като постепенно се стигна до 2-2. В петия гейм Донски отрази блестящо два брейкбола на съперника и взе подаването си, макар и трудно. Стигна се до 6-5 за Клижан, като той получи три сетбола. Словакът реализира втората си възможност и затвори сета при 7-5.

Това тотално срина играта на младия българин. Двамата взеха първите си подавания, но след това Донски се пропука и словакът поведе с 3-1, а после и с 5-1 след реализиране на скрит мачбол. След това за словака бе лесно да затвори мача на свой сервис и да продължи към втори кръг.