Домусчиев дал команда: Финал в Лига Европа

снимка: Булфото

Май Домусчиев, Петричев, Дерменджиев и компания са полетели доста нависоко в облаците, след като се представиха страхотно и Лудогорец излезе от групите на ШЛ като класирал се трети в потока. Това откри шанс на разградчани да продължат напролет в Лига Европа. Дали в клуба са се самозабравили или пък имат ясна преценка за ситуацията - ще разберем скоро...

Защитникът на Лудогорец Игро Пластун разкри доста любопитен разговор между играчите на шампионите и собственика Кирил Домусчиев. Украинецът се изпусна, че амбициозният бос е пожелал тимът да стигне до финала на Лига Европа. Пластун даде интервю пред украинска медия и именно пред нея обясни какви са командите, дадени от началството.

Домусчиев решил да даде за пример на Лудогорец похода преди време във втория по сила турнир на Днепър (Днипропетровск), които осъщестиха рейд точно до последния мач и там паднаха.

"Всичко върви по план. Имаме поставена цел титла в шампионата, а в Лига Европа президентът на клуба ни даде за пример Днепър. Ще играем мач за мач, а като за начало имаме сблъсък със силен отбор като ФК Копенхаген. В Лудогорец има 22-24 равностойни футболисти, на всяка позиция по двама. За място в центъра на защитата претендират четирима равностойни играчи. Имам доверието на треньора, но всичко зависи от мен. Преминаването ми в нова страна беше стрес за мен - нов отбор, нови съотборници. Има и езикова бариера, но като цяло се чувствам комфортно в Лудогорец", каза Пластун, който не е твърд титуляр, но игра в доста от важните мачове за разградчани.