Докторите наредиха на Наско Сираков да почива на тъмно (ВИДЕО)

снимка: Булфото

Доцент Росен Калпачки, който е началник на "Нервни болести" в софийската болница "Света Анна" заяви, че състоянието на футболната легенда на България Наско Сираков е добро.

Припомняме ви, че вчера бившият играч на Левски и Славия беше приет по спешност със съмнение за микроинсулт. 

Началникът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Славчо Близнаков пък заяви, че не става дума за инсулт, а Сираков се чувства "доста по-добре".

„Твърдо мога да кажа, че състоянието му е стабилизирано. Той е спокоен, има мъничко оплаквания, прекара съвсем спокойно нощта. Чувства се доста по-добре“, заяви пред Нова телевизия доцент Росен Калпачки.

„Малко главоболие, малко световъртеж. Вчера е приет по спешност със силно главоболие, остър световъртеж, невъзможност да стои, невъзможност да ходи, неприятнo e. Това са оплаквания, които могат да срутят и най-силния човек. Свързани с усещанията ни за равновесие, местоположение, неприятно е. В подобен случай изчакваме мъничко преди да поставим по-тежки диагнози. Могат да се дължат на много заболявания. Критични са първите 24 часа. Почти със сигурност мога да кажа, че при него няма инсулт, продължаваме да го наблюдаваме", каза Калпачки.

"Може да се дължи както на разстройство на кръвообръщението, физическа, психическа преумора, доста са причините, заради които можем да получим подобна тежка вестибуларна криза“, обясни лекарят.

„Предстоят още мъничко изследвания. Основните са направени, всички би трябвало да са спокойни за неговото здраве и разбира се, лечението, което е тягостно, няколко дни, трябва да е спокоен, неподвижен, на тъмно. Ще остане в болницата толкова, колкото е необходимо, за да си тръгне здрав.“