Договорено: Ван Перси сменя Юнайтед с Фенербахче

снимка: БТА/AP

Турската елитна дивизия се сдоби с още една голяма звезда на световния футбол, след като грандът Фенербахче се разбра с Манчестър Юнайтед за трансфера на Робин ван Перси, информират няколко медии на Острова, сред които Sky Sports и „Гардиън“.

Фенербахче ще подпише с холандския голмайстор договор за четири години, като все още има разминавания в данните по сделката – Sky твърди, че Ван Перси още не е изгладил някои детайли по личните си условия, а „Гардиън“ е уверен, че всичко е договорено.

Изненадващ за медиите на Острова е размерът на трансферната сума – само 4.5 милиона паунда или малко над 6 милиона евро. „Гардиън“ смята, че контрактът е за три години и ще бъде финализиран до края на седмицата.

Ван Перси ще се събере отново с Нани, който бе представен по-рано тази седмица като ново попълнение на Фенербахче. Остава въпроса обаче кой ще бъде заместник на холандския стрелец в Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ не пожелаха да привлекат за постоянно Радамел Фалкао, а Хавиер Ернандес ще отсъства за неопределен период от време поради контузия в ключицата, получена по време на мача на Мексико с Хондурас.

Така излиза, че единствените опции в атака на Луис ван Гаал към момента са Уейн Рууни и тийнейджърът Джеймс Уилсън, тъй като Анхел ди Мария е на прага на раздяла с „Олд Трафорд“.