Добри шансове за смесените ни отбори в стрелбата

снимка: bgolympic.org

В смесените отбори в спортната стрелба от младежката олимпиада в Нанджин и двамата ни участници вървят много добре. Лидия Ненчева е в двойка с узбекистанеца Владимир Свечников и най-вече заради прекраснното представяне на пловдивчанката, двамата ще спорят за място на полуфиналите рано утре сутрин българско време.

Четвъртият от индивидуалната надпревара с пистолет от 10 м Александър Тодоров също е на четвъртфиналите заедно с австралийката Елииз Даунинг.

Така в утрешния ден, България отново има добри шансове за медал в стрелковия център Фаншан. Иначе около 14 часа българско време, единственият ни представител в леката атлетика Иво Балабанов ще стартира в квалификациите на 2000 метра стийпълчейз.

"Знам, че мога повече и малко ме е яд, но в днешния ден направих каквото можех - сподели гребкинята Десислава Георгиева след финала на 1000-метровата дистанция на скиф, в която се нареди пета. -  Преживяването тук в Нанджин беше страхотно, всичко ми хареса много и съм щастлива, че бях част от младежките олимпийски игри."

"Продължаваме да насочваме усилията си към дистанцията 2000 метра, защото заложбите на Десислава са най-подходящи за нея - добави Лъчезар Бойчев, личен треньор на Георгиева. -  Надявам се от догодина да я виждаме на почетната стълбичка постоянно."