ДИВ ЕКШЪН: Стриптийз протест на шкембести треньори по борба след реферска тесла (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

галерия:

снимка: Reuters

Скандалите на Рио не липсваха и в последния ден от олимпийските игри. Този път ядосани на съдийски решения бяха от монголския щаб на отбора по борба. Треньорите се съблякоха голи и събуха обувките си на тепиха. Те протестираха срещу решението на съдиите да присъдят загуба на техния борец Мандахнаран Ганзориг и така да връчат бронзовия медал в категория до 61 кг на узбекистанеца Ихтийор Наврузов.

Ганзориг водеше със 7:6 в края на схватката и в последните 18 секунди танцуваше около своя противник. След финалната сирена той беше изнесен на ръце от своите треньори, които празнуваха олимпийския медал на своя възпитаник.

4160075

Тогава обаче се оказа, че съдиите са присъдили седма точка за узбека като наказание за пасивност от страна на монголския борец. Треньорите на Ганзориг подадоха контестация, която не беше уважена и на Наврузов беше присъдена още една точка.

4160076

Мандахнаран Ганзориг заби главата си в тепиха, а треньорите му се приближиха до съдийската маса, съблякоха дрехите и обувките си, хвърлиха ги на земята и останаха по бельо. Тяхното поведение беше посрещнато бурно от зрителите в залата.

4160077

Наврузов от своя страна пък отпразнува медала си, като тръшна треньора си на тепиха и след това коленичи за молитва. По-рано днес узбекът получи отново скандално съдийско рамо за успеха си над Франклин Гомес от Пуерто Рико, с което пък попречи на българина Борислав Новачков да се надява за участие в репешажите след загубата си от Гомес на 1/8-финалите.

4160078