Димитър Пенев стана акционер в ЦСКА

снимка: Булфото

Ръководството на ЦСКА обяви, че предоставя безвъзмездно акции на част от ветераните на клуба. Решението за това е мотивирано със заслугите на легендите на "армейците".

Сред новите акционери в ЦСКА са имена като Димитър Пенев,  Димитър Якимов, Петър Жеков, Георги Велинов, Борис Гаганелов, Борис Станков, Тодор Колев и Спас Джевизов.

Ето и съобщението, което "червените" публикуваха на официалната си страница:

Бордът на директорите на мажоритарния собственик  „Лира Инвестмънтс С.А.“, взе решение да предостави безвъзмездно акции на ПФК ЦСКА АД на голяма група ветерани- футболисти на армейския Клуб.

Списъкът е изготвен по предложение  на „Клуба на ветераните”  и е съгласуван с Надзорния съвет на ПФК ЦСКА АД. Решението е мотивирано от заслугите на ветераните към историята на футболния Клуб и неговата спортна слава.  Това е неразделна част от поетапното превръщане на акционерното дружество ПФК ЦСКА  в Клуб на своите привърженици.

Сред ветераните, които получават акции безвъзмездно от Клуба са: Димитър Пенев,  Димитър Якимов, Петър Жеков, Георги Велинов, Борис Гаганелов, Борис Станков, Тодор Колев, Спас Джевизов и редица други ветерани на армейците.

С това решение мажоритарният собственик  „Лира Инвестмънтс С.А.“, изразява своята признателност към ветераните допринесли най-много за футболния Клуб носител на 31 шампионски титли на Република България.