Димитър Бербатов зарадва децата на "Данониада"

галерия:

снимка: БТА

Детският отбор на Черноморец (Бургас), родени 2002-а година, спечели Националния турнир "Данониада" и ще участва на световните финали за "Купа Данон" в Бразилия през ноември.

Купата на победителите връчи лично мегазвездата на българския футбол Димитър Бербатов, който поздрави децата и им пожела да постигнат поне неговите успехи.

На финала малките акули с треньор Пламен Младенов обърнаха Дунав (Русе) от 0:1 до 2:1. И двете попадения вкара Онур Чолак, който взе наградата и за голмайстор на турнира с 5 попадения. Вторият му гол направи драмата пълна, след като се разписа буквално 40 секунди преди да изтече редовното време.

Школата на Черноморец за пореден път затвърди позициите си, след като миналата година набор 2001 пак стигна до финала, но отстъпи с 0:1 на Литекс (Ловеч).

На 3-о място се класираха децата на проспериращата софийска школа Лъвчетата, а 4-и останаха Черно море (Варна). Топ 8 допълват: Раковски 2011 на 5-о място, Ботев (Пловдив) на 6-о, Ботев (Враца) на 7-о и Делфините (Варна) на 8-о. Водещи академии като Лудогорец, Левски, ЦСКА, Славия и Литекс остават с местата от 9-о до 16-о.

"Посвещавам двата си гола на моя добър приятел Георги Маджаров, който не игра днес заради счупен нос на полуфинала с Черно море. Той ни е най-добрият играч", каза голмайсторът на турнира Онур Чолак, цитиран от БТА.

Цветелин Енчев от Дунав (Русе) беше избран за най-добър вратар, а отборът на Раковски 2011 спечели наградата за феърплей. Много добро впечатление направи Ник Доцев от Дунав (Русе), който показа чудесна техника и дрибъл.

"Честито на победителите, а загубилите нямат повод за тъга. Пожелавам ви да се трудите, да слушате родителите си и да следвате мечтите си", заяви Бербатов от трибуната.

Той награди всички отбори, които достигнаха до финалните 8, както и връчи индивидуалните награди.

Почти всички деца от отборите участници пък се снимаха с най-успешния активен български футболист и му дадоха фланелки, игралните си обувки или пък снимки за автографи.

Резултати от финалния турнир:

Четвъртфинали:

Ботев (Пловдив)- Черно море (Варна) 1:1 в редовното време, 2:3 при дузпите
Лъвчетата (София)- Ботев (Враца) 2:1
Делфините (Варна)- Черноморец (Бургас) 0:1
Дунав (Русе)- Раковски 2011 0:0 в редовното време, 3:2 при дузпите

Полуфинали:

Черно море (Варна)- Черноморец (Бургас) 0:1
Дунав (Русе)- Лъвчетата (София) 1:0

Финал:

Черноморец (Бургас)- Дунав (Русе) 2:1