Бербатов за ЦСКА: Да ви приличам на Бил Гейтс?!

Най-добрият български футболист в последното десетилетие Димитър Бербатов заяви, че е щастлив от факта, че ще играе още една година в Монако. Той пристигна днес да награди победителите в традиционния детски национален турнир Данониада, а след това обърна внимание на журналистите.

"С Монако всичко е ОК. Всичко е на мястото си, и двете страни сме доволни, щом подписахме за още една година", каза Бербатов.

Преди това той каза, че се радва на децата, които са получили купите от неговите ръце и им пожелава да успеят. "Нормално е да има радостни и тъжни, но трябва да са упорити, за да затвърдят постигнатото и да го надскочат".

След това обаче Бербатов беше засипван с едни и същи, повтарящи се въпроси около бъдещето на ЦСКА, както и дали ще финансира клуба и дори школата. Тези два въпроса доста го шокираха, което провокира и по-остър отговор.

"Да ви приличам на Бил Гейтс?! Аз не съм човекът с магическите пръчки, че да оправям ЦСКА. Това е работа на много хора. В момента други неща са ми на главата. Когато това приключи, вероятно ще дойде друга глава в моята история.

Нямам близки контакти с ръководството на ЦСКА, разберете, хора. Щом са поели ЦСКА, трябва да се оправят".

"Други работи са ми на главата. Но може и да съм си купил акции, а трябва ли да се афишира всичко, което е свързано с мене? Нали половин България е червена. И ако си истински цесекар, отиваш и си купуваш, защо трябва да се дава пример от някого?", каза още той, цитиран от БТА.

В същото време обаче се провеждаше и Общо събрание на ЦСКА и логичният въпрос беше дали той ще бъде там.

"Имам човек, който ще ми каже какво се е случило, но аз съм много далече от тези неща. Аз все още съм активен футболист и мисля за представянето си на терена. Издръжката на ЦСКА е работа на много хора, а не само един човек да се ангажира с това. Когато приключа с активния футбол, ще видим какво ще правя и с какво ще се занимавам", коментира 33-годишният нападател.

Преди няколко дни президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след подписването на спонсорския договор c Joma, че такъв екип би стоял много добре на Димитър Бербатов. Помолен да коментира тези думи, нападателят на Монако отговори така: "На мен всички екипи ми стоят добре".

Накрая отново с досада беше принуден да отговаря вероятно за милионен път дали може да се върне в националния отбор, на което той реагира: "Това са други теми. Благодаря ви много" и напусна пистата на стадион "Българска армия".