Десподов каза какво значи публиката на ЦСКА

Футболистът на ЦСКА-София Кирил Десподов беше избран за най-добър футболист за месец юли в традиционната анкета на пресклуб „България“. От общо 20 спортни редакции, които са дали своя вот, 14 са гласували за Десподов. Той заслужи приза, след като вкара два гола при победата над Адмира Вакер с 3:0.

От пресклуб „България“ съобщиха, че спортните медии са номинирали общо трима футболисти за „Играч на месец юли“. Освен победителя Десподов, в класацията на второ място е друг футболист на ЦСКА-София. Четири спортни редакции са гласували за бразилския централен нападател Мауридес.

„Тази награда е добра мотивация за мен. Ще работя още повече на терена и извън него, за да спечеля още такива награди. Започваме да вдигаме нивото, видяхте мачовете ни с Дунав и Адмира, но със сигурност имаме още много работа. Копенхаген е най-добрият отбор спрямо тези, с които играхме досега. Никой не си мисли, че ще е лек мач. Ще е доста тежък сблъсък.

Ще изпълняваме указанията на треньора и се надявам да се поздравим с успех в четвъртък. Да сме домакини в първия мач, мисля че е предимство, защото ще е пред наша публика. Тя е нашият 12-и играч и много ни помага. Радостно е, че не успяват да ни отбележат гол в домакинствата. Не искам да говоря за Аталанта, нека първо отстраним Копенхаген. Хубаво е да се мисли, но нека първо елиминираме Копенхаген. Аталанта е много далеч. Мислим мач за мач, знаем си целите, знаем какво искаме. Работим стъпка по стъпка, както се казва“, коментира Десподов.