Дерменджиев: Берое не минаваше центъра

снимка: БТА

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев в типичен стил без много емоции не отдаде сериозно значение на факта, че дори с човек по-малко, Берое е създал доста проблеми на отбора му, особено през второто полувреме.

С гол на Жуниор Кишада в 8-ата минута Лудогорец стигна до ценната победа с 1:0 и елиминира „заралии“ от осминафиналите в турнира за Купата на България, но допусна напрегнати моменти дори в самия край на срещата, въпреки че около 80 минути игра с човек повече.

„Няма значение, че са били с човек по-малко, защото Берое си игра в собствената половина – с девет души пред наказателното поле. Ако успееха нещо на контра – стане, иначе тактиката им не се промени след изгонването“, коментира Дерменджиев пред „Диема Спорт“.

„1:0 е достатъчно за нас, все пак, турнирните мачове се играят така – на нерви и изчакване. Очаквахме мачът да е труден, Берое е силен отбор, но ние имахме 3-4 положения да решим всичко.

Накрая имаше малко повече напрежение, защото водехме само с 1:0, но затова футболът е феномен. Контузиите няма да ни накарат да променим приоритетите си, целим се в титла и купа“, каза още наставникът.