Дерек Чизора поиска мач с Кобрата

снимка: Guliver/Getty Images

Новият европейски шампион в тежка категория Дерек Чизора заяви, че с радост би излязъл срещу предишния носител на титлата Кубрат Пулев.


Софиянецът оваканти пояса преди елиминационния си мач с Тони Томпсън, а преди седмица Чизора размаза германеца Едмунд Гербер, печелейки отличието.


Британецът вече се оглежда за следващия си опонент на ринга, като самият той заяви две имена за това - Тайсън Фюри и Кубрат Пулев. По план днес първият трябваше да се изправи срещу Дейвид Хей в Манчестър, но мачът пропадна заради контузия на бившия световен шампион.


Самият Дерек Чизора пък има повод да търси нов двубой с Фюри, имайки предвид, че преди време той бе победен от него.


„Тайсън не може да удря силно. Някои от нокаутите му са в резултат от блъскане, когато опонентите му са твърде уморени, за да се изправят. Развълнуван съм от идеята отново да се бия с него", сподели Чизора.


Новият европейски шампион добави, че с радост би премерил сили с Кубрат Пулев, ако евентуален мач с Тайсън Фюри не се състои.


„Ако Тайсън не се навие, то бих искал да се бия с Кубрат Пулев. Обичам арогантността му на ринга. Мисля, че той е правилният опонент за мен. Искам някого измежду него и Тайсън", обясни британецът.


Промоутърът на Чизора Франк Уорън обаче побърза да изключи Кубрат Пулев от бъдещите сметки на британеца. Както е известно, Кобрата върви по съвсем различен път, като софиянецът си спечели правото да бъде претендент на победителя от мача между Владимир Кличко и Александър Поветкин след седмица.


„Мисля, че нашият опонент се казва Тайсън Фюри. Не изглежда, че Дейвид Хей ще се бие до края на годината. Мисля, че Дерек и Тайсън могат да се срещнат отново през ноември или декември. Това ще бъде страхотен мач за британската публика", поясни Уорън.