Демирева ще скача за медал във финала на Диамантената лига

снимка: twitter.com/European Athletics

Най-добрата ни състезателка във скока на височина Мирела Демирева ще участва на финала в дисциплината на последното състезание за сезона от Диамантената лига. Седмата в света българка намери място сред 12-е финалистки в Брюксел, след като събра 10 точки в актива си през целия сезон. Така тя заема 10-о място сред най-добрите състезателки и ще се бори за отличие.

Надпреварата е в петък, като всички точки се зануляват и победителят е краен шампион в дисциплината. Първенецът ще получи награда от 50 хиляди долара и диамантен трофей. Основната фаворитка е Мария Кучина-Ласицкене. Тя бе първа във всичките шест етапа на най-комерсиалната надпревара в леката атлетика, а също стана и световна шампионка на изминалото първенство в Лондон. 

Демирева е единствената наша сънародничка, която участва във финала на Диамантената лига. Тихомир Иванов също намери място сред финалистите, но се отказа от участие поради контузията, която получи на финала на скок височина в Лондон. Габриела Петрова пък пропуска комерсиалната надпревара заради незадоволителни резултати през цялата кампания.