Давид Вия приключва с националния

снимка: Getty Images

Водещият реализатор на Испания на Световното първенство по футбол в ЮАР през 2010-та година Давид Вия обяви, че ще сложи край на кариерата си в националния отбор на „Ла Фурия“ след Мондиал 2014.

Нападателят попадна в състава на селекционера Висенте дел Боске, въпреки че не бе твърд титуляр в Атлетико (Мадрид) през изминалата кампания в Примера дивисион и Шампионската лига.

Вия говори и за новото предизвикателство, което ще поеме от новия сезон, след като подписа с новосформирания американски клуб ФК Ню Йорк Сити.

Мачовете от Световното по футбол в Бразилия ще ми бъдат последните за националния отбор“, заяви Вия в интервю за телевизия Cuatro. “Не ми се иска да казвам „сбогом“, но е очевидно, че след това няма да намирам място в състава.

Сега просто искам да се насладя на това преживяване, да се представя на ниво и да помогна на Испания да сложи още една звезда на емблемата си“, каза Вия, визирайки нашивката на герба, който символизира боря на световните титли.

Знам, че с Ню Йорк Сити ще започнем първенството чак през март месец, но през това време ще тренирам с личен треньор. Отдавна не съм имал почивка през лятото и ще бъде хубаво да презаредя батериите.

Отидох в този клуб, защото още ми се играе футбол, има още какво да предложа, а и искам да накарам хората и в тази част на света да говорят за Давид Вия“, сподели още нападателят.