Даниел Иванов - Аоияма постигна страхотна победа

снимка: sumo-webpaper.com

Единственият европеец в елитната сумо дивизия Даниел Иванов – Аоияма записа една от най-престижните победи в кариерата си, след като се справи със съпротивата на силния „одзеки“ Кисеносато.

След три поредни загуби от Великите шампиони в сумото в първите три кръга на турнира за Купата на императора в Токио, Аоияма отново срещна изключително труден съперник, но поднесе една от изненадите в надпреварата до момента.

С мощна атака от самото начало на схватката Даниел Иванов не позволи на Кисеносато да окаже съпротива и го изтласка от дохьото с любимата си техника „ошидаши“. Така българският сумист записа първа победа в Токио и вече има баланс 1 успех и 3 поражения.

Това е втора поредна победа на Аоияма над Кисеносато, след като го надви с „ошидаши“ и през януари тази година, с което прекрати серията си от загуби в първите им пет двубоя. Успехът на българина не бе единствената изненада в 4-ия ден на турнира в Токио.

Един от „йокодзуните“ Какурю записа първо поражение в надпреварата, след като бе изтласкан чрез „йоритаоши“ от „магаешира-4“ Ендо. Другите Велики шампиони Харумафуджи и Хакухо нямаха проблеми и с хватките „йорикири“ победиха съответно Кьокутенхо и Чийотайрю.

Единствено Хакухо обаче продължава да бъде лидер в класирането с 4 победи от 4 мача, което е нетипично за толкова ранен етап от турнир.

Kisenosato vs Aoiyama Day 4 Sumo Natsu Basho May 2014 from Araibira Sumo Coverage on Vimeo.