Дани Мърфи защити Бербатов и нападна ръководството на Фулъм

снимка: Guliver/Getty Images

Фулъм предприемат голям риск с назначаването на Рене Мюленщайн начело на клуба, смята доскорошният играч на „котиджърс“ Дани Мърфи.

Бившият помощник-треньор на Манчестър Юнайтед бе поставен на кормилото на Фулъм, след уволнението на Мартин Йол, който записа шест поредни загуби в Премиършип.

Ситуацията, в която единият холандец сменя другия (тъй като и Йол и Мюленщайн са от Ниската земя) е рисков ход. Според Дани Мърфи липсата на опит от страна на Рене Мюленщайн е голям минус.

Пред 'talkSPORT' Мърфи заяви:

„Начинът, по който Фулъм играе в момента, издава проблемите, които отборът има. Надяваме се, че новият мениджър има необходимите способности. Когато опира до наставляване на играчи, играта става съвсем друга.“

„Има редица кандидати в повече опит от неговия и това ме кара да не се чувствам сигурен. Без съмнение той е научил много от Сър Алекс, но играчите, с които ще работи, са съвсем други“, каза още бившият футболист.

Не става въпрос за трениране на едни от най-добрите играчи в Европа ден след ден, а за опит да се мотивират футболисти, които не се представят толкова добре.

Дани Мърфи, чийто треньор е бил и Мартин Йол, по време на престоя на двамата в Тотнъм, смята, че „котиджърс“ са подвели своя бивш мениджър. В същото време изрази и съмнение, че Бербатов и компания ще имат сили да се борят за оцеляването си, а специално по адрес на българина добави:

„Сред футболистите няма нужния баланс. Основно се говори за Бербатов и липсата на усилия и отдаденост, които той показва напоследък. Това понякога се предава и на останалите в клуба.“

От свои приятели във Фулъм Мърди е наясно за напрежението, което се е създало, подари факта, че определени играчи остават в отбора, без значение как се представят. В това число не се има предвид само Бербатов, но играчи прекаленият брой на такива, които не се влагат достатъчно в мачовете, може да се окаже пагубен след края на сезона.

„През изминалия шампионат Димитър Бербатов бележеше попаденията, които запазиха мястото на тима в елита, а съотборниците му работеха за него. За разлика от това, през настоящата кампания три четвърти от играчите не показват достатъчно и това натежава.“

За сезона до момента Митко Бербатов има едва 1 гол в 11 мача, докато за изминалия вкара 15 пъти в 33 срещи. Тези цифри се отразяват на Фулъм, който в момента едва крета и заема незавидното 18-о място със само 10 точки.