Дани Асенов отнесе братовчеда на Кличко и е на европейски финал

снимка: БФ Бокс

Златното момче на родния бокс Даниел Асенов заслужено се класира за финала на Европейското първенство в Украйна. Той извоюва безапелационна победа на полуфинала в кат. 52 кг. срещу местния почетен майстор на спорта Дмитрий Замотаев. Крайният резултат е 5:0 съдийски гласа /29:28, 29:28, 30:27, 30:27, 28:29/ в полза на българския боец от ямболското село Кукорево, където не е лошо вече да се замислят за паметник на трикратния европейски шампион- приживе.

Дмитрий Замотаев е върл фен на легендарните братя Виталий и Владимир Кличко. Някои дори смятат, че имат роднинска връзка, понеже се ползвал с особени протекции в бившата съветска република. 

20 годишния Даниел, демонстрира отлична кондиционна форма, защитата и нападението ги съчетаваше по шампионски, за неудоволствие на публиката в харковската зала "Локомотив", нанесе двойно и тройно повече точни удари в съперника, пише uniconbg.com. И в трите рунда той бе властилина на ринга и заслужено неговата ръка бе вдигнала след финалния гонг. Този успех на Асенов има и чисто патриотичен реванш срещу силен украински боксьор.

"Знаете Кубрат Пулев загуби от Владимир Кличко. Поиска нашия тогава реванш, но украинеца отказа. Сега Даниел игра и за Пулев и за България и за себе си. Поздравявам го. От сърце му желая успех на финала. Дано националния селекционер направи така, че Даниел да се възстанови възможно най- скоро" каза Тодор Мутафов- негов клубен треньор в "Априлец" /Бояджик/ и син на легендата Димитър Мутафов.

Финалът в събота за титлата е срещу англичанина Дийн Фарел от 16 часа. Завръщането в България е в неделя от 11 часа на летище София.