Дадоха отговорна работа на Карамаринов за европейското в Гросето

снимка: Булфото

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов ще е организационен делегат на шампионата на Стария континент за юноши и девойки под 20 г. в Гросето (20-23 юли). Това е поредното признание за българската лека атлетика и нейния президент.

Страната ни ще бъде представена на първенството и от 14 атлети (7 юноши и 7 девойки). Сред тях е сребърната медалистка в тройния скок от световното за кадети в Найроби Александра Начева. Участие ще вземе и шестата на 1500 м от същото първенство Лиляна Георгиева. Останалите в състава са: Силвия Георгиева (3000 м с преп), Ариaна Кузманова и Симона Симеонова (скок на дължина), Полина Макаева (диск),  Антонио Иванов (100 и 200 м), Станислав Станков и Радин Вълчев (110 м с преп), Георги Начев (троен скок), Христо Банков и Михаил Михалев (гюле) и Мартин Прдaнов (1500 м).

В първия ден на първенството, което започва утре, излизат Антонио Иванов - в сериите на 100 м в 12:20 часа, в 12:50 часа Христо Банков и Михаил Михалев ще участват в квалификацията на гюле. В следобедната сесия стартират Мартин Проданов (1500 м), Александра Начева (троен скок), Полина Макаева (диск), Силвия Георгиева (3000 м стипълчейз).