Бас за 50 лева мотивира наша атлетка за медал от Европейско

снимка: gong.bg

Александра Начева има допълнителна мотивация за успех на европейското първенство за юноши и девойки под 20 г. Българските атлети вече са в Гросето (Ит) за участието си на шампионата.

Начева има бас с първата си треньорка Ива Пранджева. Залогът е 50 лв., а целта е медал.

Само преди пет дни Начева спечели сребърен медал в тройния скок от световното първенство за възрастта под 18 г. В иатлианския град пловдивчанката ще се състезава с по-големите от нея и в тройния скок, и в скока на дължина. Българката е сред фаворитките в тройния скок с четвърти резултат според стартовия списък. В скока на дължина обаче Начева, която има 6.03 м личен рекорд, не е сред лидерите според постиженията на участничките. Пранджева обаче е на друго мнение.

„Хванахме се на бас с Алекс, че може да спечели медал и в скока на дължина. Казах й, че е реално, тя каза „абсурд” и се обзаложихме на 50 лв.”, сподели Пранджева пред BGathletic.com.

Освен Начева в скока на дължина ще стартират още две българки – Ариана Кузманова и Симона Симеонова. Квалификациите на дисциплината е в събота в сутрешната сесия, а финалът – в неделя. Тройният скок за девойките е с пресявки в първия ден на първенството – утре, 20 юли, и финал в петък.